3600 ученици участват в проектите на МКБППМН
3600 ученици участват в проектите на МКБППМН / Община Сливен

18 училища от община Сливен, подали проектни предложения за развиване на определен вид дейности и клубове, ще получат финансиране на обща стойност над 6 000 лв. от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. С тях ще бъдат обхванати повече от 3 600 ученика, съобщи Лилия Радева – секретар на Местната комисия в Сливен.

На 13 и 14 март ще се проведе обучение на педагогически съветници и училищни комисии за превенция на противообществените прояви на учениците. Акцентът ще бъде върху техниките за справяне в ситуации на конфликт с участието на ученици, учители и родители, допълни тя.

Проведе се и среща за определяне на групите, участващи в Пролетния футболен турнир за училищата в селата от община Сливен, гр. Кермен и кв. „Речица” с общ награден фонд от 600 лв. Сред дейностите, заложени в плана на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните са реализирането на 13 превантивни програми по проблемите на подрастващите. Ново в превантивните дейности е организирането и провеждането на 8 различни клубове по интереси в училищата.

На 11 март ще се проведе среща с директорите на учебни  заведения, участващи във всички дейности на комисията, на която ще бъде предоставен Сливенския буквар за фонда на всяко училище.

 

Букварът със забележителности и културно-исторически обекти в регион Сливен с буквите от българската азбука е изработен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Сливен. Той вече се разпространява не само в община Сливен, а и в чужбина сред нашите сънародници. Проявен интерес към него има и от българското училище в Будапеща.