10 акта и 33 фиша при акции в Сливенска област
10 акта и 33 фиша при акции в Сливенска област / Dariknews, Архив

10 акта и 33 фиша за нарушение на Закона за движение по пътищата и Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия са съставили полицаите в Сливенска област при полицейски операции.

Едната проверка е за спазване на безопасността на движението и обществения ред в Сливен. При нея са проверени 72 МПС и са констатирани 29 нарушения, съставен е един акт за управление без гражданска отговорност.

При друга полицейска операция в Нова Загора за пресичане и  предотвратяване на престъпните посегателства  над собствеността на гражданите са проверени 23 МПС, 4 ППС с животинска тяга и 32-ма души.

В Котел при проведена операция по контрол по Закона за движение по пътищата са проверени 89 МПС. Констатирани са 20 нарушения, съставени са 5 Акта по Закона за българските лични документи и един по Закона за за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, проверени са 97 лица.

На територията на община Твърдица са констатирани 4 нарушения по опазване на селскостопанското имущество от престъпни посегателства. Съставени са 2 Акта за неспазване на Закона за движение по пътищата и 2 Акта по Закона за българските лични документи.