/ iStock/Getty Images
Под карантина в областта са 784 души
Само един пациент на 86 години с COVID-19 има в силистренската болница, съобщиха от Областна администрация. Под карантина в областта са 784 души.

Изписаха пациент с отрицателни тестове за коронавирус в Силистра

Вчера е извършено пробонабиране от персонала на специализирани заведения за предоставяне на социални услуги - Дом за пълнолетни лица с психични разстройства в село Правда и Защитено жилище за лица с психични разстройства и център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства в Дулово. Взетите 30 проби са изпратени във вирусологичната лаборатория на УМБАЛ "Св. Марина" във Варна.

Един нов случай на коронавирус в Силистра

Пак вчера са извършени проверки на 6 обекта с обществено предназначение по спазване на противоепидемичните мерки и заповедите на министъра на здравеопазването - ресторант, бистро, кафе аперитиви, един с детски кът, бръснарски салон, супермаркет. Няма констатирани пропуски, спазват се изискванията за дистанция между масите, осигурени са дезинфектанти, използват се лични предпазни средства от персонала.

Англичанин с COVID -19 почина в силистренската болница

Проверени са четири амбулатории на общопрактикуващи лекари във връзка с организацията и спазването на противоепидемични мерки при осъществяване на профилактична дейност в амбулаториите и осъществяване на контрол на лицата от техните пациентски листи, поставени под карантина.