/ ThinkStock/Getty Images
Четирима младежи ще бъдат отличени с благодарствени адреси от директора на Областната дирекция (ОД) на МВР в Силистра старши комисар Мартин Недялков за достойна постъпка. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в крайдунавския град.

На 5 февруари вечерта Преслав Йорданов, Венелин Дрохлев и Александър Георгиев от местната Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров", и Велислав Костов, бивш възпитаник на Спортно училище „Дръстър“, намерили кожен портфейл в центъра на града. В него се съдържала парична сума в чужда и местна валута, банкови карти и лични документи. Без колебание младежите го предали в полицията. Дежурен полицай незабавно издирил притежателката на портмонето – украинска гражданка със статут на временно пребиваваща в страната, и тя лично получила от момчетата изгубената вещ.

Жената е изпратила писмо до ръководството на ОДМВР-Силистра, в което изказва огромната си благодарност за експедитивната и адекватна реакция на полицейските служители.

Старши комисар Мартин Недялков ще отличи с благодарствени адреси четиримата младежи за достойната постъпка. Писмо с похвала за честността им ще бъде изпратено и до ръководството на училището, където се обучават трима от тях.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Александър Леви/БТА