/ iStock/Getty Images

Задържаха баща и син, удавили в кладенец свой съсед в Търговищко.

Убийството на 54-годишния мъж от село Давидово е станало на 20 юли. Той е бил пуснат жив в 5-метров кладенец в обитавания от него имот, съобщи на извънреден брифинг говорителят на Окръжната прокуратура в Търговище прокурор Васил Ангелов.

Мъж и дъщеря му се удавиха в кладенец край София

Трупът на мъжа е намерен на 23 юли след сигнал за изчезването му. Тежкото криминално престъпление е било изключително добре замаскирано, за да изглежда като нещастен случай. 

Установени са извършителите - баща и син на 74 и 42 години. Синът е криминално проявен - известен е на полицията с кражби и посегателства върху личността. Повдигнати са им обвинения. Двамата са задържани на 16 август за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка "задържане под стража“.  

Убийството е извършено през деня. Между тримата е имало дългогодишни междусъседски конфликти. Бащата и синът не са планирали убийството на самотноживеещия мъж. Решението им е било инцидентно, възползвали са се от тежкото алкохолно опиянение на съседа си. Няма свидетели на престъплението. 

Двамата задържани съдействат на разследващите. По-възрастният е направил самопризнания, след като преди това неколкократно са променяли версиите си.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари. 

БТА