За 17-ти път в Търговище вдигат Вълшебната завеса
За 17-ти път в Търговище вдигат Вълшебната завеса / Борислав Курдов, архив
За 17-ти път в Търговище вдигат "Вълшебната завеса"
86674
За 17-ти път в Търговище вдигат "Вълшебната завеса"
  • За 17-ти път в Търговище вдигат "Вълшебната завеса"

Днес в Търговище за 17-ти път ще бъде открит международният фестивал за спектакли за деца „Вълшебната завеса". Културният форум ще бъде открит с представление на открито от театър „Жар"-София.
Ддо 13 май домакините от Драматичния театър и колегите им от Кукления театър в Търговище посрещнат многобройни малки любители на театралното изкуство. „Ще срещнем децата с Хензел и Гретел, Рапунцел, Малката Баба Яга, Ян Бибиян, Кокошка с брошка, както и с чудни самодиви, принцеси и много познати и съвсем нови приказни герои", това разказа директорът на Драматичния театър Петър Петров.
Търговищкият драматичен театър стана член на Световната организация на спектакли за деца АССИТЕЖ, а тазгодишния фестивал „Вълшебната завеса" ще е първото поле за изява и комуникация в тази му роля.
Освен българските, децата по време на фестивала ще могат да видят спектакли от Италия, Румъния, Гърция и Турция. Организирани са още „Театрален хепанинг" с театър „Пан", уъркшопове и ателиета на открито, шоукастинг „Звездите на вълшебната завеса", както и конкурс за детска рисунка, като наградената на първо място творба ще краси плаката на фестивала следващата година.