/ ОД на МВР-Шумен
Второкласници от СУ “Трайко Симеонов“ са новите инспектори по коланите. В училището се проведе поредния урок от мащабното интерактивно обучение на ученици в Шумен  в рамките на инициативата „ С предпазен колан на задната седалка“. 

Инспектор Мирослав Миронов от сектор „Пътна полиция“ в Шумен изнесе интересна беседа, по време на която децата си припомниха какви опасности ги дебнат на пътя. Акцентът в обучението беше ползване на предпазни колани. В специално изготвен за целта клип децата научиха  какви са опасностите, които ги дебнат, когато не са си поставили предпазния колан.

ОДМВР-Шумен
netinfo


Винаги сядайте на задната седалка и поставяйте правилно колана. Освен това проверявайте дали водачът и другите пътници в автомобила са си поставили колан. Ако не са - не им позволявайте да потеглят преди да поставят обезопасителен колан, призова инспектор Миронов.

Децата оживено коментираха и темата с високите скорости. Категорични са, че тези, които карат с превишена скорост са най-опасни на пътя. Една част от децата споделиха, че  семействата им нямат лични автомобили, но знаят, че трябва да използват обезопасителни колани когато се качват дори и в таксиметров автомобил.

Познават правилата за безопасно пресичане и придвижване до училище. Второкласниците обещаха да бъдат безкомпромисни към всички, които не поставят колани и винаги да им напомнят, че животът и здравето на децата и пътниците в автомобила са най-важни.

ОДМВР-Шумен
netinfo


Инициативата „С предпазен колан на задната седалка“ продължава.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари