В Търговище вдигнаха Вълшебната завеса
В Търговище вдигнаха Вълшебната завеса / Борислав Курдов
В Търговище вдигнаха "Вълшебната завеса"
72197
В Търговище вдигнаха "Вълшебната завеса"
  • В Търговище вдигнаха "Вълшебната завеса"

С представление на открито на театър "Жар"-София тази вечер в Търговище бе открито 15-то издание на фестивала на спектакли за деца "Вълшебната завеса".. По време на фестивала малките зрители ще могат да видят 16 спектакъла, между които и четири от чужбина, дело на театрални състави от Русия, Словения, Дания и Румъния.
Артисти на кокили, преобразени като горски създания, вълшебни феи и дори магьосникът елф накараха тази вечер децата на Търговище да се включат в търсенето на загубилото се малко елфче. Това стана по време на откриването на 15-то издание на фестивала на спектакли за деца „Вълшебната завеса". "Това е едно очаквано събитие както в регионален, така и в национален мащаб", каза от Петър Петров - директор на драматичния театър в Търговище, организатор на петдневния културен празник
Два спектакъла се изиграха още тази вечер за децата на Търговище и вратите на театъра останаха отворени, входът бе свободен. От утре културният празник продължава с още четири дни вълшебства, уръкшопове и конкурс, на който ще бъде определена Звездата на „Вълшебната завеса".
Спектаклите ще бъдат оценявани от жури с председател доц. д-р Йоана Спасова и членове драматурзите Стефан Янков и Асен Терзиев.
Медиен партньор на фестивала е и Дарик радио.

В Търговище вдигнаха "Вълшебната завеса"
netinfo