/ netinfo
Жителите на преславското село Драгоевo подеха инициатива за поставяне на изкуствени неравности по главния път през населеното място.  Причината - след ремонта му автомобили и камиони минават през отсечката с висока скорост и така застрашават всички пешеходци. 

Пътя минава край детската градина, училището и центъра, където вечер се събират много деца, обяснява Ваня Недева. Николай Николаев, който е баща на един от мъниците, е категоричен, че след като шосето е рехабилитирано скоростта на преминаващите коли се е покачила доста.

Две жертви на пътя през нощта в Шуменско

Преди - всеки пазеше колата и се минаваше леко, казва той и допълва, че неравности биха накарали шофьорите да преминават по-бавно. 

За поставяне на неравности е имало изготвена петиция преди няколко години, но резултат не е имало. Сега само за седмица близо 260 души са се подписали под новото искане за поставяне на изкуствени неравности. 
 

Намаляват скоростта на кръстовището край Дибич, премахват и спирката


Нека не чакаме да стане инцидент, а действаме превантивно, призовава Ваня Недева.

Подписката с искане за поставяне на неравности, които да намалят скоростта на превозните средства, ще бъде изпратена до Агенция "Пътна инфраструктура" и Община Велики Преслав. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.