В полицията в Търговище разработват програма за обратна връзка
В полицията в Търговище разработват програма за обратна връзка / DarikNews.bg , архив

Прякото общуване с гражданите е сред приоритетните дейности на ОД на МВР в Търговище, съобщиха от пресслужбата. В районните управления и участъци "Полиция" в състава  й се изготвят графици за прием на граждани от полицейските и младши полицейските инспектори по районите им.

Друга утвърдена форма за получаване на обратна връзка за ефективността на работата на полицейските служители по места и на партньорството им с органите на местната власт и на различните институции са провеждащите се самоотчети за дейността им през изминалата година.

С интерес от страна на гражданите се ползва изнесеният прием в малки и слабо населени места на ръководни служители на дирекцията. Целта е запознаване с проблемите на местната общност, към решаването на които има отношение полицейската институция.Всеки месец се осъществяват приемни в поне 24 населени места. Само директорът на ОД на МВР комисар Станимир Парашкевов през 2012 г. е осъществил изнесен прием в 66 села от областта, а от началото на 2013 г.- в други 18, допълват от полицията.