Търговски парк на площ над 92 000 кв.м. ще строят край Търговище
Търговски парк на площ над 92 000 кв.м. ще строят край Търговище / netinfo
Инвестиционната компания "Грийнфилд България" ООД ще изгради до края на 2010 година голям търговски парк на терените, които закупи през миналата година на околовръстния път на Търговище. Те се намират непосредствено до главния път София-Варна. Инвестицията е за 40 000 000 евро. Общата площ на “Търговище парк” ще бъде 92 814 кв.м., каза пред журналисти днес кметът д-р Красимир Мирев. Той присъства на пресконференцията на Грийнфилд в София, където бяха представени подробно инвестиционните намерения на компанията.

Търговският комплекс е първият по рода си в страната, ще включва МОЛ на два етажа с площ 14 625 кв.м., хипермаркет за хранителни, разположен на 5 045 кв.м., хипермаркети за техника, строителни материали, мебели, обзавеждане и декорация, бензиностанция и заведение за бързо хранене тип драйв ин. Повечето от търговските площи ще представляват магазини от типа big-box.

В момента се работи по архитектурният проект на парка, избраният за целта изпълнител е световно известното лондонско архитектурно студио Чапман Тейлър. Компанията е проектирала функциониращия вече МОЛ във Варна, строящият се в Русе Мегамол и др.

Очаква се първата копка да бъде направена през март 2009г., планираният пусков срок е декември 2010г. Чуйте повече за “Търговище парк” от д-р Красимир Мирев в прикачения файл: