ТИР натоварен със жито се преобърна край село Дралфа, Търговищко
ТИР натоварен със жито се преобърна край село Дралфа, Търговищко / http://novanews.bg

ТИР с прикачено ремарке се е преобърнал на пътното платно в близост до село Дралфа, община Търговище. На главния път Търговище-Попово са разпиляни няколко тона жито. Товарният автомобил, който е марка „Скания" и е с добричка регистрация, се е преобърнал в лявата лента, което налага служители на „КАТ - Пътна полиция" да регулират движението на моторни превозни средства в свободната дясна част на пътя.
По предварителна информация, без видима причина, пътувайки в посока Търговище, на десен завой водачът е изгубил контрол над управлението на камиона. Пристигналият на място медицински екип е установил, че шофьорът няма сериозни наранявания.
В момента специализирани машини на фирми от Търговище събират разпиляното жито. Изчаква се техника на служба „Пожарна безопасност и защита на населението", с която ще бъде изправен и изтеглен камионът. По време на тази операция движението по едната лента ще бъде спряно, а за пътуващите в посока Търговище ще бъде предложен обходен маршрут през селата Голямо Соколово и Бистра