Събранията за етажната собственост трябва да се проведат до края на годината
Събранията за етажната собственост трябва да се проведат до края на годината / Дарик Шумен Юлия Христова

Зам.-кметът на община Шумен Митко Киров издаде заповед, с която нарежда да бъдат свикани общи събрания на притежателите на имоти в режим на етажна собственост, които до този момент не са проведени. На тях следва да бъдат избрани управителни органи, да бъдат попълнени книгите на собствениците и да бъдат вписани в Регистъра на сградите в режим на етажна собственост. Събранията следва да се проведат до 30 декември, тъй като официалният срок изтече през юни - припомнят от пресцентъра на общината. Необходимите документи за попълване и текстът на закона са поместени на главната страница но общината www.shumen.bg в линк „Закон за управление на етажната собственост /ЗУЕС/ - информация и документи".

За неизпълнение на задълженията кметът на община Шумен има правомощия, съгласно Закона, да налага административни санкции.

Към този момент в община Шумен са подадени над 1200 заявления за вписване в Публичния регистър на сгради в режим на етажна собственост. В кадастралната карта на гр. Шумен има регистрирани приблизително 3000 обекта на етажна собственост.

Пълният текст  на заповедта е публикуван на интернет страницата на общината, както и на таблото във фоайето на централния вход на сградата.