Стоматологично лечение на деца с психични заболявания започва в Шумен
Стоматологично лечение на деца с психични заболявания започва в Шумен / netinfo

Кабинетът за стоматологична помощ за лечение на социални слаби, който е единствен засега в страната, работи от две години в Шумен и това е наша гордост, заяви д-р Милчева, управител на Стоматологичен център ДЕНТ на среща с кандидата за кмет от ПП ГЕРБ Веселин Златев. Тази идея се осъществи с финансовата подкрепа на община Шумен и надявам се, че и през следващите години общинската администрация ще продължи активната си социална политика, замествайки държавата в нейните ангажименти към хората в неравностойно положение, допълни д-р Милчева.

Предстои да се открие още един кабинет със социална насоченост, който ще бъде за лечение на деца с психични заболявания. “Щастлива съм, защото през последните две години лечението на тези деца става все по трудно, независимо, че има клинична пътека” подчерта д-р Соня Миланова, а д-р Милчева сподели, че инвестиция от 60 000 лева не е по силите на стоматолог на свободна практика. Тя благодари на общинската администрация за разбирането и подчерта, че нещата в Шумен се случват, защото се чувства нейната подкрепа.

На срещата стана ясно още, че кабинетът за лечение на деца с психични заболявания под обща наркоза ще се обслужва от стоматолози-хирурзи и стоматолози-педиатри.