Станишев да освободи шефовете на НАПИ, искат от КНСБ
Станишев да освободи шефовете на НАПИ, искат от КНСБ / netinfo

Ръководството на КНСБ настоява премиера Сергей Станишев да поиска оставките на шефовете на Национална агенция „Пътна инфраструктура", това съобщи за Дарик вицепрезидентът на конфедерацията Валентин Никифоров. Според него, изпълнителният директор на агенцията Янко Янков и председателят на надзорния съвет Иван Атанасов обслужват не държавни, а корпоративни интереси.

Валентин Никифоров напомни, че между НАПИ и шуменската фирма „Автомагистрали - Черно море" има подготвено споразумение за изплащане на средставата, които се дължат на строеж на път в Каолиново. Подписването на това споразумение се бави от ръковоството на пътната агенция и това ни накара да поискаме неговото освобождаване, каза Валентин Никифоров. Той съобщи още, че до 48 часа синдикатите ще решат по какъв начин ще бъдат възобновени протестите на работниците в шуменската фирма.

950-те служители и работници в „Автомагистрали-Черно море" не са получавали заплати от 6 месеца. От фирмата заявяват, че държавата им дължи на 10 800 000 лева.