Спипаха пиян и неправоспособен шофьор,  представил се за служител на спецслужбите
Спипаха пиян и неправоспособен шофьор, представил се за служител на спецслужбите / Дарик-Шумен, архив

22-годишен пиян и неправоспособен мъж от с. Кюлевча, шофирал автомобил се представил за „служител на специалните служби", информират от полицията. Управляваният от мъжа лек автомобил „БМВ", с английски регистрационни номера е спрян за проверка тази нощ малко преди 02:00 ч. на ул. „Университетска" в Шумен.

Водачът не представил документите си, а казал, че е от специалните служби. При проверката обаче станало ясно, че той е неправоспособен, а тестът с дрегер показал, че шофира и след употреба на алкохол. Концентрацията в издишания въздух била 1,77 промила. 22-годишният мъж не е дал кръвна проба за химичен анализ.

След допълнителна справка станало ясно, че свидетелството му за управление е отнето на 19 октомври миналата година, когато е хванат да шофира с 1, 59 промила. Наложена му е пробация година и един месец. На 29-ти март отново е установен да шофира в нетрезво състояние, този път с 2, 40 промила. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление, образувано е бързо производство.