/ СК "Шуменска крепост"

8 бойци на СК "Шуменска крепост" ще се включат на Държавно първенство по кикбокс в Пловдив. Града под Тепетата ще бъде домакин на най-атрактивния стил в този спорт- K 1. Турнира е насрочен за 4 -5 май в спортна зала "Олимпиада". Организатори на събитието са местния "Леон Комба" и Българската Конференция по кикбокс и муай тай.

13 медала за СК „Боил” от държавното по кикбокс в Шумен

От СК "Шуменска крепост" съобщиха, че са подадени заявки за участие за 8 бойци, които ще се конкурират с други състезатели от страната за определянето на републиканските шампиони в различните теглови и възрастови категории.

След първенството ще бъде избрана и част от селекцията за националния отбор по кикбокс, във връзка с предстоящито Европейско и Световно първенство на най-голямата организация по кикбокс WAKO.

Честта на клубът ще бранят при мъжете Иван Иванов (91+кг.), Сава Карастоянов (86 кг.), Никола Николов (75 кг.), Димитър Стоянов (67 кг.) и дебютантът в тази възрастова група Виктор Иванов (60 кг.). Евгени Ангелов (81кг.) е при юношите старша възраст, а Станислав Страхилов (60 кг.) играе при юношите младша възраст. За титлата при жените ще се бие Полина Галинова (60 кг.)

Треньорите Галин Методиев и Християн Тотев са категорични, че всички състезатели са отлично подготвени и очакват силно представяне. В средата на другата седмица 4 представители на клубът ще участват и на Студентското първенство по кикбокс, което ще се състои в морската ни столица Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.