Да си тийнейджър не е лесно. Да си шампион - също. Но да си шампион и тийнейджър - това е вече сложна задача. Но тя е ежедневие за една гимназистка от Шумен. Наред с оценките в училище, тя печели и титли - по кикбокс. 

Световен, вицеевропейски и балкански шампион по кик бокс - това са част от титлите, които Полина Галинова има в своята витрина.

Преди съм тренирала доста други спортове - лека атлетика, хандбал, волейбол, признава тя. Не беше моето и дойдох в залата - с момчетата, доста мъжки спорт и започнаха да стават нещата, да ми допада. И на първото състезание - беше 2012 г. и спортната ми кариера не започна много добре …първите ми три състезания са все с 2-ри места и на 4-тото - в Шумен, взех първото място след 2 победи, разказва младото момиче.

Успехите идват след много труд и подкрепа на всички от клуба.
Галин Ганев


Когато идва в залата на 9 години я поема баща й - Галин Методиев, който в момента е част от треньорския екип на националния отбор.

На 7-8 години е била в залата, но не ме слушаше. Затова я оставих да обиколи света - други спортове, после си я взех при мен. Тя разбра, че с всяка една тренировка и всеки мач трябва да е по-сериозна и отговорна. Самият спорт, самите състезания и самата подготовка - добре й се отрази, споделя бащата.

Той е категоричен - агресията остава в залата, а тренировките те учат да си човек. Галин обаче не крие, че не е лесно да си треньор по кик бокс на …дъщеря си. 

Успехите идват след много труд и подкрепа на всички от клуба.
Галин Ганев


Като във "Време разделно" - когато Кара Ибрахим попита баща си - защо не даде Манол, а даде мен. Той му каза - своето по-лесно ще го дадеш отколкото чуждото. Така и аз - нея бих я хвърлил в огъня. Другите деца - по-трудно и по-внимателно, а със своето си по-смел, обяснява треньорът. 

Не съм имала само победи, но и много загуби - но както казва нашият треньор - това е едно стъпало назад, за да се дръпнеш и да се засилиш да направиш две напред, казва Поли, но засилката за нея минава през спаринг с доста сериозни партньори - често доста по-големи.

Успехите идват след много труд и подкрепа на всички от клуба.
Галин Ганев


Когато си играл с мъже и когато ти излязат жени - е доста по-лесно, усмихва се тя. А под ударите й попада 110-килограмовия Пламен Борисов, който има световна титла по муай тай. И той е категоричен - Поли се държи като равностоен противник.

А в успехите на дамите в този иначе мъжки спорт, Поли вижда и една изключително женска черта - женската злоба. Това оказва голяма роля, казва тя.

Успехите идват след много труд и подкрепа на всички от клуба.
Галин Ганев


Приятелите и съучениците пък се радват на успехите на Поли.

Интересно е като ида на училище със синьо око, но вече са свикнали, усмихва се тя.

А бъдещето на шампионката е свързано отново със спорт и с …психология. Последната новина около Поли е, че тя вече е приета тази специалност във Варна. Въпреки всичко тя няма да изостави кик бокса. А и преди учебната година предстои държавното първенство.

Успехите идват след много труд и подкрепа на всички от клуба.
Галин Ганев


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.