Сезираха ЦИК за конфликта на интереси на кмета на Търговище
Сезираха ЦИК за конфликта на интереси на кмета на Търговище / Борислав Курдов, архив

Председателят на Съюза на патриотичните сили „Защита" в Търговище Красимир Русев със своя молба сезира Централната избирателна комисия, с която я информира за казуса с конфликт на интереси на кмета на града д-р Красимир Мирев.
Ще припомним, че Върховния административен съд излезе със свое решение на 20 май, че д-р Мирев е допуснал конфликт на интереси, като е подписал девет документа, с които се утвърждават разходи за покупка на канцеларски материали от книжарницата на сина му Димитър Мирев.
На среща с медиите Русев заяви, че е недоволен от поведението на Общинската избирателна комисия и има съмнения, че върху нейни членове се оказва натиск. В молбата си до ЦИК Красимир Русев твърди че ОИК подготвя решение, което не кореспондира със закона. Според него местната избирателна комисия е длъжна да прекрати правомощията на кмета, след като има окончателно решение, че е нарушил закона. „Имам информация за нерегламентирано влияние върху отделни членове на ОИК", каза Красимир Русев, обяснявайки протакането по въпроса, с желанието да се избегне предсрочен местен вот.

Сезираха ЦИК за конфликта на интереси на кмета на Търговище
netinfo