Варненският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "домашен арест" на 18-годишния Жечко Кюркчиев
Апелативният съд остави под "домашен арест" младия шофьор, предизвикал катастрофата със загинала 22-годишна жена в Шумен.

Каква е реакцията на близките на починалата, след като на паркинга на МВР изгоря и колата на мъжа, която е веществено доказателство. „От начина, по който се развиваха събитията, имахме вътрешно усещане и не очаквахме да има по-различна посока на самото разследване и следствието от страна на институциите”, коментира бащата на загиналата Анатолий Станчев.

С електронна гривна: Под домашен арест остава шофьорът, убил жена в Шумен

Мъжът се обяви за справедливост, предава NOVA. „Подчертавам вярваме на институциите и очакваме от тях адекватна реакция и всеки да си получи заслуженото, спрямо закона. Като семейство искаме да живеем спокойно и причинилият смъртта на нашето дете да си понесе отговорността”, добави Станчев.

Първоначално обвиняемият даде положителна проба за наркотици на полеви тест. Кръвната му проба обаче се оказа отрицателна.  „На нас много неща са ни странни, но искаме да ги запазим за себе си.

Надяваме се, ако има виновен за подпалването на автомобила, да бъде намерен и да си понесе отговорността”, каза бащата на загиналата. Близките на причинилия катастрофата не са се свързали с родителите на 22-годишната жена.

„Ние мислим как да минават по-добре нашите дни. Те мислят как да защитят по-добре сина си. Няма да спрем да търсим справедливост”, подчерта Анатолий. „Когато човек сгреши, трябва да си понесе отговорността. Майки, учете децата си да понасят мъжки последствията за постъпките си”, апелира Радосвета Станчева.

Мъжът благодари на всички, които подкрепят семейството му. Сега подготвят протестен митинг с искане на безопасност на пътя, за да бъдат защитени всички деца.
nova.bg