Протестът е прекратен, но на 30 март те смятат да затворят Ришкия проход
Работниците на "Автомагистрали - Черно море" в Шумен прекратиха протеста си на пътния възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“.

Недоволството им е заради неразплатени от държавата 27,6 млн. лв. на пътностроителната фирма за извършен през миналата година ремонт на участък от автомагистрала "Тракия".

Пътният възел „Белокопитово“ бе блокиран повече от час, след като около 100 работници на фирмата го блокираха по-рано от първоначално обявения час - 12:00. 

Работниците от „Автомагистрали – Черно море“ излизат на протест

От полицията пренасочваха трафика по обходни маршрути. След като движението край Белокопитово бе възстановено, се образуваха колони от тежкотоварни автомобили в посока София.

„Ако няма реакция, протестът ни ще продължи през следващите дни. В сряда вероятно ще затворим Ришки проход“, каза икономическият директор на "Автомагистрали - Черно море" Петя Стоянова.

Тя припомни, че целта на синдикалната организация към фирмата и на работодателя е близо 800-те създадени трайни работни места да бъдат запазени. На 14 март от пътностроителната фирма обявиха, че предвиждат съкращение на 70 % от персонала си ако не бъдат разплатени дължимите от държавата средства. 
БТА