/ БГНЕС
"Автомагистрали - Черно море" АД получи част от дължимите им средства за ремонта на АМ "Тракия" от Стара Загора до Чирпан.

"Днес в сметката на шуменската фирма са постъпили 9,2 млн. лв., което е 1/4 от цялата сума, която възлиза на близо 37 млн. лв.", съобщи за БТА финансовият директор Петя Стоянова и посочи, че средствата са преведени от държавната компания "Автомагистрали".

Примирие след протестите: МРРБ с обещание към пътните строители


Петя Стоянова, която е и секретар на синдикалната организация, каза, че при последния протест на 5 октомври, пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са получили уверение, че тази сума ще им бъде изплатена.

Тя допълни, че след получаване на средствата днес вече са разплатени заплатите на служителите, предстоят и плащания към доставчиците. Очаква се до края на седмицата да се подпише споразумение за разплащане и на останалата част от средствата от страна на държавата.

Заради забавяне на плащанията пътните строители излязоха неколкократно на протести през последните месеци, като за кратко блокираха движението по различни пътни участъци в страната.
БТА