Промоция – двама с един билет в Драматичен театър Търговище
Промоция – двама с един билет в Драматичен театър Търговище / Драматичен театър - Търговище
Промоция – двама с един билет в Драматичен театър Търговище
54297
Промоция – двама с един билет в Драматичен театър Търговище
  • Промоция – двама с един билет в Драматичен театър Търговище

 

Днес от 18.00 ч. Драматичният театър в Търговище ще представи най-новото си заглавие за деца - „Дяволиите на Хитър Петър" от любимия на поколения малчугани Дядо Пънч. Спектакълът беше показан премиерно в програмата на фестивала „Вълшебната завеса" в началото на месец май. Организаторите избират вечерен час за поредното представление  с идеята децата да дойдат със своите родители или по-големи каки и батковци. Детските билети традиционно са по 3.00 лв., а възрастният придружител влиза гратис - такава е ценовата политика на Драматичния театър за това представление.

Постановката е дело на Александър Илинденов, а  сценографията и костюмите - на Галя Абаджимаринова. В ролята на Хитър Петър се превъплътява Мартин Властанов, а на Петровица - Ивана Стоянова. Вечните опоненти и обект на шеги от страна на нашия хитрец, героите Поп Фирко и Чорбаджи Алчо се изпълняват от Грета Неделчева и Маргарита Маркова. Ивайло Брусовски е в ролята на глашатая-разказвач.

Творческият състав е избрал изключително атрактивно жанрово решение за представяне на познатата приказка - клоунадата и по този начин допълнително вкарва добра енергия и жизненост в спектакъла. Актьорите не просто пресъздават приказката - те искрено се забавляват и увличат публиката в динамики от комични сценки.

„Дяволиите на Хитър Петър" е спектакъл за малки и големи, който се гледа на един дъх, а семейното посещение на театър не може да се сравни с никое друго преживяване. Съпреживяваната емоция на живото изкуство в големия салон е изключително полезно за малкия човек. Децата могат да споделят своите усещания с възрастните, които да им подскажат, да ги поощрят" - каза специалистът в Драматичен театър Търговище Людмила Ганчева.