ремонт Хитрино НКЖИ
ремонт Хитрино НКЖИ / dariknews.bg
Ремонтът е струвал  между 150 000 и 200 000 лв.
В Хитрино приключи ремонта на железопътната инфраструктура. В рамките на около седмица екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ успяха да възстановят два от разрушените при влаковата катастрофа коловози, напълно е обновен и жп прелеза в центъра на селото.

Ремонтът е струвал  между 150 000 и 200 000 лв., изцяло осигурени от бюджета на НКЖИ. След приключване на ремонтите влаковото движение през Хитрино, което до момента ставаше с ограничение на скоростта до 15 км. в час ще бъде нормализирано. За да извърши оглед на извършения ремонт, в Хитрино днес бе и Красимир Папукчиев- ген. директор на НКЖИ, който обясни, че екипите на Компанията са свършили добре работата си.

ремонт Хитрино НКЖИ
dariknews.bg


„До края на деня ще бъде възстановено движението по втори и трети коловоз на Гара Хитрино, в пробна експлоатация с 25 километра в час, няколко дни да се наблюдава състоянието и след което ще бъде възстановено по книжка разписанието. В рамките на още около месец ще възстановим и разрушения четвърти коловоз“, поясни Папукчиев.

През годината предстoят още ремонти дейности по жп линията Русе – Каспичан, на която се намира и Хитрино,  като НКЖИ ще инвестира в модернизиране на системите и подобряване състоянието на релсовия път.