Предстои смяна на директора на МБАЛ-Шумен
Предстои смяна на директора на МБАЛ-Шумен / netinfo

От средата на април МБАЛ-Шумен ще бъде с нов директор. Това стана ясно от разпратената покана за свикване на извънредно общо събрание до акционерите на болничното заведение, в което държавата е мажоритарен акционер. Поканата е получена и в община Шумен, което принуди съветниците да обсъждат на предстоящата сесия позицията си по отношение на намеренията на Министерството на здравеопазването да замени досегашния директор д-р Юлия Димитрова.


По предварителна информация намеренията на принципала е новият директор на МБАЛ да бъде управителят на новозапарската болница д-р Атанас Атанасов, който вече е дал съгласието си за заемането на новия пост.


МБАЛ - Шумен е сред малкото многопрофилни болнични заведения в големите областни градове в относително стабилно финансово положение и без задължения към основните доставчици. Според предварителните очаквания се очертава напрежение и противопоставяне между община Шумен и Министерството на здравеопазването относно плановете за промяна в управлението на многопрофилната болница