Потвърдиха избора на д-р Караниколов за управител на онкоцентъра в Шумен
Потвърдиха избора на д-р Караниколов за управител на онкоцентъра в Шумен / Дарик-Шумен, архив

Общинският съвет в Шумен потвърди изборът на д-р Сотир Караниколов за управител на Компкесен онкологичен център в Шумен. По време на днешното заседание на местния парламент въпросът беше разгледан отново, след като областният управител на Шумен върна решението за избора му от предходното заседание, с мотив че то е незаконосъобразно.
Повторното гласуване днес се проведе тайно, по предложение на председателят на общинския съвет проф. Георги Колев.

В бюлетината, с която съветниците гласуваха присъстваха 3 варианта: отменя предходното решение, изменя и потвърждава. 30 съветници дадоха гласа си за потвърждаване на избора на управител, един гласува за отмяна, а шест за изменение.

По предложение на Николай Калев от БСП, вариантът за изменение включваше избор на тричленна комисия за провеждане на допълнително събеседване с двамата кандидати д-р Сотир Караниколов и д-р Маргит Цанев.

При дебатите в сесийна зала Калев заяви, че „най-морално е нова комисия да направи класирането на кандидатите", тъй като взетото на предходната сесия решение може да бъде оспорено в съда. Стана ясно, че 138 души от онкологичния център са внесли декларация в подкрепа избора на д-р Караниколов.

По-рано по време на заседанието, което е последно за годината, съветниците взеха решение за даване на концесия на двата общински тенис корта в града, до СОУ „Йоан Екзарх Български". Срокът на концесията ще е 25 години, годишната такса беше намалена от 9 000 на 4 000 лв. Решено беше още да бъде изграден паркинг до кортовете и това да е задължение на концесионера.