Погребаха закланото дете от Лудогорци за сметка на работодателя на баща му
Погребаха закланото дете от Лудогорци за сметка на работодателя на баща му / netinfo
Майката и бабата на закланото дете от Лудогорци не дойдоха на погребението му под заплаха от саморазправа. Осемгодишният Ердоан бе погребан в родното село на баща си – Подайва – според всички мюсюлмански обичаи. Разходите пое собственикът на текстилната фабрика, в която работел баща му.

Както мюсюлманските традиции повеляват, 8-годишният Ердоан Ердоан бе погребан днес увит в бял чаршаф. На церемонията в родното село на баща му – Подайва – не присъстваха майка му и баба му. Роднини по бащина линия отправили закани за саморазправа. "Цялото село не ги иска" – коментира още вчера бащата Ердоан Шабан. Заедно с двете жени малкото момче отишло да живее в Лудогорци, където само след две седмици намерило смъртта си. Разходите по погребението пое собственикът на текстилната фабрика, в която работи бащата.

Официалните резултати от аутопсията още не са оповестени, окръжният прокурор Огнян Дамянов обаче заяви, че 71-годишният Емин Еминов признал за извършването на жестокото убийство, намерен е и ножа, с който е заклано детето. Все още няма и категорични данни, че черепа и костите, намерени вчера и днес в тоалетната в двора на стареца са на по-големия му син Исмаил, изчезнал преди повече от 2 години. Утре окръжният прокурор ще поиска постоянна мярка "задържане под стража" за Емин Еминов.