Кризисният щаб в Шумен заседава извънредно.
Кризисният щаб в Шумен заседава извънредно. / dariknews.bg
37-годишният шуменец, диагностициран с коронавирус, е в задоволително здравословно състояние. Той сам е почувствал неразположение, след като се е прибрал от Банско на 14 март и се е поставил под карантина. След това личният лекар го е насочил към болнично заведение. Там е откаран със кола на Спешна помощ.

Вчера по обяд е приет в инфекциозно отделение с клинична симптоматика за остро респираторно заболяване и с епидемична анамнеза, че е работил в Банско.

Лекар с коронавирус в Бургас (ВИДЕО)

Направено е епидемиологично проучване на болния, издирват се контактните. Към настоящия момент имаме информация само за един контактен, но проучването продължава.

Имал симптоматика още тогава, имал е съмнения и не е контактувал с никой друг. Той се е самоизолирал, каза д-р Пепа Калоянова от РЗИ-Шумен.

Вече са в сила новите мерки при извънредно положение у нас

Кметът Любомир Христов обяви, че със заповед ще затвори обществените кафе машини. 

В ОДМВР- Шумен 00:00 часа на 21 март са въведени ограничения на входно-изходните артерии на областния център за всички автомобили, превозващи пътници и без обоснована причина искат да го посетят или да го напуснат.  

142 вече са положителните проби за коронавирус у нас (ВИДЕО/СНИМКИ)

На контролно-пропускателните пунктове полицаите разговарят с водачи и пътниците в автомобилите, и ако липсва неотложност за пътуването по, ги връщат. По пунктовете всичко обстановката е спокойна, повечето от хората са наясно с въведените мерки, посочиха от полицията.

Директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим посочи, че се проверяват и всички поставени под карантина, а те са около 100. Досега са установени деветима, които са нарушили карантината.