Отвлякоха шуменец - поискаха откуп
Отвлякоха шуменец - поискаха откуп / netinfo

40-годишен мъж от село Глождево, община Ветово е подал сигнал за отвлечен човек в РПУ - Айтос - съобщават от МВР. По думите му той и неговия спътник - 44-годишен мъж от Шумен, спрели с кола на бензиностанция на изхода на гр. Айтос - в посока Бургас.

До тях паркирал лек автомобил "Опел Астра" от който слезли трима непознати и принудили 44-годишния мъж да се качи в автомобила им, след което избягали. Тъжителят получил няколко обаждания по мобилния си телефон, в които похитителите поискали 1 700 лв., за да освободят приятеля му. Сумата е трябвало да бъде предадена на същата бензиностанция след последващи указания. 

Предприети са незабавни заградителни мероприятия и е установен лекият автомобил "Опел-Астра", който бил управляван от С.А. на 33 години от Шумен. Той е задържан за срок от 24 часа. Задържани са и другите двама участници в отвличането Н.А. на 21 години и Ж.М. на 30 години - и двамата от Шумен.  

Отвлечения 44-годишен мъж е физически здрав и без наранявания. Установено е, че се касае за неуредени финансови взаимоотношения между задържаните и потърпевшия. Образувано е досъдебно производство.