Отново отложиха делото за несъстоятелност на ТЕЦ-а
Отново отложиха делото за несъстоятелност на ТЕЦ-а / Дарик-Шумен, архив

Шуменският окръжен съд отложи за 26 септември възобновеното дело за обявяване в несъстоятелност на „Топлофикация"-Шумен. То беше образувано по искане на „Булгаргаз", защото шуменското дружество не може да изплаща дълга си от около 18 млн. лв. за доставка на газ.

Делото е отложено заради това, че новата съдебно - икономическа експертиза, която бе поискана по време на предходното заседание през юли не е била депозирана в срок. „Очакванията ми за следващото заседание е да се изслуша експертизата, нямам други очаквания", коментира след заседанието адвокатът на „Топлофикация" -Шумен Благовест Петров.

„Имаме все още питания и интерес към „Топлофикация"-Шумен. Очакваме нови кандидати за приватизация, защото без сериозен кандидат ние не можем да вървим напред", заяви Петър Петров, Изпълнителен директор на „Съвета на директорите" на „Топлофикация". По думите му израелската компания„Телемения" все още проявява сериозен интерес към топлофикационното дружество, такъв заявили и софийски фирми, които се занимават главно с изгаряне на отпадъци.

Припомняме, че процесът за несъстоятелност на „Топлофикация"-Шумен беше прекъснат в края август 2012 година, заради стартиралата приватизация на топлофикационното дружество. Тъй като тя не се осъществи обаче делото беше възобновено.