Отмениха хората в Разград, остават руските романси за Трети март
Отмениха хората в Разград, остават руските романси за Трети март / netinfo
В знак на почит към жертвите при пожара във влака София – Кардам бе съкратена празничната програма във връзка с отбелязване на Трети март в Разград. От местната управа обясниха, че церемонията включвала танци на изпълнители от Капанския ансамбъл. От представянето на формацията останаха само две възрожденски песни, изпълнени от хористите към формацията.

“За съжаление в навечерието на този светъл празник един нелеп случай погуби осем български души. Нека в деня на слава отдадем своята гражданска почит и към паметта на тия също достойни български граждани!” – призова в края на речта си пред събралото се множество кметът Денчо Бояджиев. Площадът притихна в минута мълчание.

В началото на тържеството по повод националния празник на България 14-годишната Деля Харалампиева изпълни акапелно държавния химн.

Цветя и венци засипаха двата паметника на площад “Възраждане" – Войнишкия и Мавзолея – костница.

Ще се проведе вечерният спектакъл “Таборът” на ДМТ”Константин Кисимов”-Велико Търново – уточниха още от община Разград. Представлението от руски романси е насрочено за 18,00 ч. в залата на Общинския културен център.