Отложиха дело за убийство, съдът глоби двама свидетели
Отложиха дело за убийство, съдът глоби двама свидетели / Dariknews

Шуменският окръжен съд отложи за месец април делото срещу 28 - годишния Мустафа Ридван Мустафов от с.Тодор Икономово, обвинен в умишленото убийство на 39-годишния Метин Мехмед от същото село. Престъплението е извършено на 19 ноември 2008 г. Мъжът бе открит в безпомощно състояния в центъра на Тодор Икономово. Пострадалият е починал в линейката на път за шуменската болница.

Ножът, с който е извършено убийството, беше открит в дома на Мустафов, след като той сам посочи къде го е скрил. По оръжието е имало кръв от жертвата. Следи от кръвта на Метин бяха открити и по дрехите, с които Мустафа е бил облечен в момента на убийството. Те също бяха намерени в дома му. Метин Мехмед е починал от остра вътрешна кръвозагуба. Раната, която му е била нанесена, е дълбока 9 сантиметра, това са показали назначените по дознанието съдебно - медицински експертизи.

Обвиняемият Мустафов е познат на полицията, бил е разследван за няколко престъпления, включително и за нанасяне на средна телесна повреда.

Според Наказателния кодекс за това престъпление законът предвижда присъда от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Делото бе отложено, тъй като защитникът на Мустафов, адвокат Валентин Димитров поиска да бъде изготвена допълнителна ДНК експертиза на веществени доказателства по делото /ножове, по които е имало кръв/, иззети от дома на друг мъж от селото, който е бил заподозрян по случая преди Мустафов. На следващото съдебно заседание предстои принудително да бъдат доведени за разпит и двама свидетели, които днес не се явиха, на всеки от които ще бъде наложена глоба от 300 лв. Предстои да бъде направен и разпит на вещо лице по делото във връзка с изготвената първоначално ДНК експертиза по случая.