Откриват детски полицейски управления в Шуменско
Откриват детски полицейски управления в Шуменско / netinfo

Шест детски полицейски управление ще отворят врати в област Шумен на 16 май. В тях ще се провеждат лекционни и практически занятия.

Целта е у младите хора да се формира чувство за уважение към законността и реда, към ценността на всеки отделен човешки живот, към търпимост към всеки и нетърпимост към проявите на насилие, агресия, хулиганство и други аморални прояви.

Занятията ще започнат със запознаване на учениците с дейността на охранителна полиция. Ще се научат как се оказва долекарска помощ, ще слушат лекции за вредите от тютюнопушенето и алкохола. Сериозно внимание ще бъде обърнато на пътната безопасност, както и какви са начините за лична защита при нападение.

В часовете на полицая ще участват инспекторите от Детска педагогическа стая, районните полицейски, служители от група "Охрана на обществения ред" и "Пътна полиция". Освен лекции ще има практически занятия, викторини и игри с роли.

На територията РУ- Шумен ще бъдат открити две "Детски полицейски управления". Едното ще бъде в СОУ „Панайот Волов" в града, в което ще участват 19 ученици, а другото ще бъде в ОУ „Св. Кирил и Методий в село Царев брод", в което участие ще имат 16 ученици.

На територията на РУ- Велики Преслав ще бъде изградено полицейско управление, в което ще участват 45 ученици от ОУ "Св. св. Кирил и Методий".

Две детски управления ще има на територията на РУ- Нови пазар. Едното ще бъде в Каспичан, в което ще участват 32 третокласници, а други 25 ще бъдат обучавани в СОУ " Васил Левски" в гр. Нови пазар.

Детско полицейско управление ще бъде открито на територията на РУ- Каолиново, в което ще участват 20 ученици от третите класове в СОУ "Г. С. Раковски" гр. Каолиново