Листата се оглавява от Анета Георгиева.
Листата се оглавява от Анета Георгиева. / dariknews.bg
Нова Република представи листата си за шуменския избирателен район. В нея няма парашутисти, каза Радан Кънев. Това са хора, който живеят и са отдадени на шуменска област.

Листата се оглавява от Анета Георгиева. Тя е работила в Държавния финансов надзор, била е и зам.-директор на Здравната каса в Шумен.
Кънев посочи, че се надява Георгиева да влезе, туй като тя е професионалист в сферата на финансите, която е най-проблемна в държавата.

Самата Анета Георгиева посочи, че основен приоритет за нея е финансовата децентрализация, която може да се постигне, ако 50% от данък печалба и доход на физическите лица остава в общината.

Анета Георгиева
dariknews.bg


Това ще помогне на всички общини. Сега всички отчисления отиват в София и в зависимост кой е премиер се разпределят обратно по общини и от това страдаме, каза Георгиева.

Втори в листата е финансистът и общински съветник от Нови пазар Димитър Милчев, следва политологът от Шумен Николай Железов, четвърти е Кръстьо Баев от Смядово. В листата още са Росен Стефанов от Велики Преслав, общинският съветник от Шумен Васил Тодоров и земеделецът от Преслав Петър Петров.

Има реална опасност БСП да се върне в управлението, каза още Кънев. Той посочи, че се водят преговори между социалистите и ГЕРБ за широка коалиция. Виждаме парламент, в който всеки иска да се качи на клона. Това превръща властта във враг на хората, каза още лидерът на Нова Република.