Подготвят се проекти за 4 нови кръгови кръстовища
Подготвят се проекти за 4 нови кръгови кръстовища / dariknews.bg

Обжалване на обществени поръчки бави асфалтирането на улици и пътища в община Шумен.

Имаме средства да ремонтираме пътищата, но не можем да започнем заради тези обжалвания, каза кметът Любомир Христов.

Той посочи, че обжалването на поръчка се прави от фирма, която не участва в самата поръчка. Те атакуват едно от условията, което гласи, че изпълнителят трябва да има или да е наел асфалтова база в Шумен.
 

Обжалвания бавят ремонтите на пътища в Шумен
netinfo


Това условие е, защото искаме асфалтът да се полага при 70 градуса. Ако базата е извън общината, тази технология не може да се спази, обясни зам.-кметът по строителството Боян Тодоров.

Това стана поминък на някои, да бавят и обжалват процедури, за да получават пари, коментира ситуацията кметът Любомир Христов.

Той посочи, че в момента дупките в града се кърпят от общинското предприятие по строителство. Правим каквото можем с нашата фирма, каза Боян Тодоров и отбеляза, че се работи по 11 улици, ремонтира ни са дупки в Дивдядово, Мараш, Салманово,а в момента кърпим Белокопитово, защото там ще имат празник.

Близо 1.5 млн. лева за ремонт на улици

Той посочи, че с машините не може да се работи по големи участъщи. Там трябва машинно преасфалтиране.

Общината е заделила 1 200 000 лв., но не могат да се ползват, докато не завършат процедурите по обществените поръчки. Ръководството на Общината изрази опасенията си,че заради забавянето към асфалтиране може да се стигне чак есента. Ще се опитаме това да не се случи, каза Любомир Христов.

Шуменци "кръстиха" разбита улица на името на кмета (СНИМКИ)

Той посочи, че машинно ще се преасфалтира и ул. "Индустриална", която е в тежко състояние. Кметът обърна внимание, че тя се руши от 20 години. Преди дни за пореден път на нея бяха поставени табели, носещи името на градоначалника, от недоволни шуменци.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари