/ Община Шумен
Четвъртият опит за избор на омбудсман на община Шумен на днешната сесия на Общинския съвет в града отново бе неуспешен. 

Кандидати за поста бяха юристите Стоян Стоянов, Цветомир Ковчазов и Катя Шлапатова. Проведен бе и балотаж между първите двама, събрали най-много гласове при първото гласуване, но нито един от тях не получи необходимите две трети от вота на съветниците за заемане на поста, който бе освободен от обществения посредник Иван Капралов през февруари 2021 г.

Нова арт инсталация в Градската градина на Шумен

С решение на Общинския съвет процедурата за избор на омбудсман бе прекратена. На днешното заседание бе решено още на 1 декември да се състои извънредна сесия на Общинския съвет, на която да бъде разгледана актуализацията на бюджета на община Шумен. 

В началото на заседанието кметът Любомир Христов и председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова връчиха наградата „Заслужил медицински колектив на община Шумен“ за 2022 г. на отделението по „Уши, нос, гърло“ в Многопрофилната болница за активно лечение в областния град.

Призът с лика на Св. Иван Рилски и специален диплом от името на екипа на отделението получи д-р Ивелин Христов. Общинските съветници решиха още да удостоят Духовното училище „НЮВВАБ“ в града с почетния знак на община Шумен по случай 100 години от създаването на учебното заведение.
БТА