Общините имат капацитет да подготвят и изпълняват проекти, според  Михалевски
Общините имат капацитет да подготвят и изпълняват проекти, според Михалевски / netinfo
Работата по изпълнението на проекта за рехабилитацията на пътната отсечка в Нови пазар по програма САПАРД е много добре свършена. Това каза по-рано днес кметът на община Нови пазар Васил Тонев по време на откриването на рехабилитирания обект. Стойността на целия проект е 2.1 млн. лв., с ДДС, и включва подобряване на пътната инфраструктура в участъците от Нови пазар за Каолиново, до входа на село Войвода, отсечката Мировци – Писарево и тази от Лозарската чешма до Профилакториума.

Г-н Тонев отчете, че работата е била свършена качествено и в срок, той отбеляза и добрата работа, свършена от страна на строителния надзор. Кметът изрази увереност, че ще бъде реализиран в скоро време и другия подписан с МРРБ проект за договор за ремонт на пътна отсечка от над 9 км. от общинската пътна мрежа. Той е на стойност близо 5 млн. лв.

От своя страна зам. - министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски поздрави ръководството на община Нови пазар за това, че проекта е добре реализиран и тя е свършила добре работата си. „Българските общини имат капацитет да подготвят и изпълняват проекти” - каза зам. - министърът и като пример за това той посочи община Нови пазар.

Михалевски изрази надежда, че ще бъдат изготвени още проекти, единият от които е за рехабилитация на уличната мрежа в общината. Предстои съвместна работа за такъв проект по ОП „Регионално развитие”, обясни той.

На откриването присъстваха народният представител Димитър Дъбов и областният управител Тодор Тодоров.