Община Търговище
Община Търговище / Борислав Курдов, архив
От днес влиза в сила договор за организирана доставка на хляб и основни хранителни продукти за селата Горна Кабда, Кошничари, Мировец и Цветница. Той е сключен до края на 2017 г. между Община Търговище и местна потребителска кооперация. Общата му стойност е 11 372 лв. Сумата е предоставена като финансова помощ от Министерския съвет за покриване на транспорта до труднодостъпните и слабо населени места в общината.
Доставките на хляб и хранителни продукти ще се изпълняват два пъти седмично. Така при предварително утвърден график, жителите ще бъдат улеснени при закупуването на пресни продукти. До този момент, поради липса на магазини в населените места, снабдяването е било затруднено.
Селата се намират в планински райони и имат население под 500 жители. Горна Кабда е с 146 жители, Кошничари с 76, Мировец е сред най-малобройните - 65 и Цветница с 108 души. Според постановление на Министерски съвет и четирите населените места са одобрени за получаване на финансова помощ, която да покрие транспортните разходи за доставка на продуктите.
Община Търговище ще следи изпълнението на договорните отношения и стриктното спазване на доставките.