Община Шумен и Министерство на отбраната заедно решават проблема със сградния фонд на Военния факултет
Община Шумен и Министерство на отбраната заедно решават проблема със сградния фонд на Военния факултет / netinfo

Министерството на отбраната и Община Шумен заедно ще решават проблема с лошото състояние на сградния фонд на Военния факултет в града и най-вече със сградата на Щаба. Това е станало ясно след днешната среща между кметът на Шумен Красимир Костов и зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, който днес е на визита в града. Сградата се намира в самия център на Шумен, паметник на културата е, но въпреки това мазилката по фасадата й се рони и тя е в изключително лош вид.

Кметът Красимир Костов обясни,че вариантите за ремонт на сградата са два - единият в Интегрирания план за развитие на Шумен да бъде включен проект за това, а другия
предвижда да се търси съвместен финансов ресурс от администрацията и военното ведомство. Предстои само да бъде изяснена собствеността на въпросната сграда.

Община Шумен и Министерство на отбраната заедно решават проблема със сградния фонд на Военния факултет
netinfo

Относно въпроса с военните имоти, които Общината може да придобие Костов повдигна темата с Военните погреби на Шуменското плато, чийто сгради бяха предоставени на администрация, но остава въпроса със земята, което не е била преотстъпена.

„В тясно сътрудничество ще решаваме проблемите и мисля, че ще завършим с хубав край", заяви Орхан Исмаилов. По думите му, предстои започване на проучване по проблема със сградата от страната на Главна дирекция „Инфраструктура в отбраната". Според зам.-министъра вероятно проблемът може да бъде решен до средата на 2016 г.