Община Шумен и домовете за социални услуги подписаха договор
Община Шумен и домовете за социални услуги подписаха договор / netinfo
Кметът на община Шумен Красимир Костов и регионалните представители на КНСБ и КТ “Подкрепа” подписаха днес Колективния трудов договор за домовете за социални услуги. Подобен договор се сключва за пръв път и е една нова стъпка за сътрудничество в тази сфера. При подписването присъстваха и председателите на синдикалните организации в тези домове.

В договорът има 12 раздела, които регламентират трудовата заетост, професионалното развитие и квалификация, работното време, почивките и отпуските, трудовите възнаграждения и обезщетения, застраховането на работниците, социално-битовото осигуряване, както и здравословните и безопасни условия на труд.

Договореностите, залегнали в колективния трудов договор, са оптимални и на този етап удовлетворяват и двете страни по договора. Представителите на социалните домове изразиха удовлетворение от постигнатото споразумение. Уточнено бе, че диалогът и сътрудничеството между общината и синдикатите ще продължи.

Предстои среща между ресорния зам.-кмет Зейнур Чауш и директорите на домовете за разясняване прилагането на колективния трудов договор по места.