Областният управител определи годината като успешна
Областният управител определи годината като успешна / снимки: Дарик-Шумен

„През цялата година работихме успешно", така областният управител на Шумен Димитър Александров определи дейността на екипа си за отминаващата година по време на пресконференция по-рано днес. Като постижение той посочи осигуряването на средства за ремонти на пътищата в региона. „На 100% е извоювано финансиране за трите основни лъча: Шумен - Карнобат, Шумен - Върбица и Шумен - Силистра" подчерта губернаторът. По думите му, важни са и осигурените средства за продължаването на магистрала „Хемус" до разклона за село Белокопитово, като вече има избран изпълнител на дейностите.

Димитър Александров се похвали и с работата си по отношение на военните имоти в областта. Дивизионните складове в Шумен ще бъдат предоставени на полицията, която има нужда от тях. „Въпрос на дни е лагер „Ивански" да бъде предоставен за стопанисване на шуменските скаути", каза още Александров. По думите му, издирени са и всички държавни имоти, които са отпаднали от необходимост и са предадени на съответните ведомства. „В момента се дават грешни пари за данъци за тези сгради, очаквам те да се продадат", обясни губернаторът. Според него по този начин ще влязат приходи в бюджета, а и това ще е тласък за бизнеса в региона.

Работата в сферата на туризма също бе определена като успешна. „До средата на годината ще стане факт обособяването на Кабиюк ще стане резерват, като Велики Преслав, Мадара и Плиска", обясни Александров. Той допълни, че има твърдо обещание от финансовото министерство, че ще бъдат отпуснат средства за подобряване на инфраструктурата на турустическите обекти в Шуменско.

Областният управител определи годината като успешна
netinfo