/ dariknews.bg
Две нови заглавия са част от афиша на шуменския Драматично-кукления театър „Васил Друмев”.

В постановката „Гласове и лица” се разиграват сюжети и действия, свързани с бившата Държавна сигурност, писането на доноси и принудата от страна на тоталитарната държава. Действието се разиграва на камерната сцена сред зрителите.

Вече и на сцена
dariknews.bg


"Театрално представление, което е така ангажирано с присъстващите, че у тях поражда особено отношение. В крайна сметка присъствайки на разпит и стоейки в разбирането, че това не е кино, а се случва заради тяхното присъствие, те се натоварват с отговорност за ставащото", казва режисьорът доц. Валерий Пърликов.

Другото ново заглавие „На другата сутрин“ е по текст на Питър Куилтър, под режисурата на популярния и от малкия екран актьор Красимир Ранков. Комедията започва с поредица от въпроси в събота сутрин. В чие легло те стресна будилникът? Как й беше името и въобще какви ги вършихте снощи.

Вече и на сцена
dariknews.bg


Вътре в тази на пръв поглед нормална история е заложена идея за нещо, което ние подминаваме и то не е наша цел. Природата ни е създала да сме различни, а всички забравяме за тази уникална възможност и се опитват да са еднакви с всички останали, обясни Красимир Ранков, който е режисьор.

Вече и на сцена
dariknews.bg


Премиерата на представлението е в понеделник, в голямата зала на театъра.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари