Народен представител ще „избират” в Драматичния театър в Търговище
Народен представител ще „избират” в Драматичния театър в Търговище / Драматичен театър - Търговище

Първа премиера от новия сезон представя Драматичният театър в Търговище на 22 август. Ще бъде поставена комедията "Народен представител" по Бранислав Нушич. Това е една малко позната пиеса на най-добрия сръбски комедиограф, тънък психолог и познавач на балканските нрави, каза експертът по маркетинг на театъра Людмила Ганчева.

Писана в края на по-миналия век, същите партийни пазарлъци, пак подкупни депутати, сквернословни вестникари, порои от компромати - "Народен представител" е толкова днешна и толкова смешна комедия, че не оставя дъх. В това ще се убедят почитателите на Мелпомена на 22 август от 19 часа.

"Минали са 130 години от появяването на комедията, а ме сполетява усещането, че тя е написана преди 130 минути. В центъра на тази сатира стои човекът и неговото изкушение от властта, неговото объркване от властта, неговото обезличаване, казва режисьорът Николай Гундеров.

В главната роля на кандидат-депутата от управляващата партия ще се превъплъти звездата на Сатиричния театър Пламен Сираков. В ролята на негова вярна съпруга - Елена Кънева. Участват още Александър Илинденов, Петър Петров, Грета Неделчева, Мартин Властанов, Симеон Велков, Ивана Стоянова и Емил Неделчев.