Наградиха победителите в конкурса “Мадарски конник”
Наградиха победителите в конкурса “Мадарски конник” / netinfo

Награждаването на победителите в тазгодишното шесто издание на националния конкурс "Мадарският конник - символ на историческото минало и европейското бъдеще на България" се състоя днес в сградата на Регионалния исторически музей в Шумен. Младите призьори бяха отличени в пет раздела - литературен конкурс, рисунка, компютърна рисунка, презентация и декоративно-приложно изкуство. Първенците получиха медали от зам.-кмета по култура и образование Живка Тонева. Участие в церемонията взе шуменският детски хор "Бодра песен" с диригент и художествен ръководител Деница Узунова. 

Наградиха победителите в конкурса Мадарски конник
netinfo

В първата възрастова група - от 7 до 11 години - първа награда в категория „Поезия" взе 9-годишната Виктория Лазарова от Бургас за стихотворенията „Мадара" и „На Тервел". В раздел „Проза" първото място зае Боян Пенев от Варна за разказа „Легенда за Мадарския конник". При най-малките голямата награда на журито за рисунка отиде при Ивайло Стоянов от Бургас. В раздел декоративно-приложно изкуство с първи места бяха отличени Ербу Реджеб и Николета Вълчева.

Наградиха победителите в конкурса Мадарски конник
netinfo

Тазгодишното издание на конкурса се отличи и с международното участие на творби от град Уфа, Русия. Изпратени бяха над 300 творби от 25 населени места.