Младежки форум, дискусия и куклен театър в програмата на „Вълшебната завеса днес
Младежки форум, дискусия и куклен театър в програмата на „Вълшебната завеса днес / Борислав Курдов

С представление на чуждестранна трупа започва вторият фестивален ден от „Вълшебната завеса". Румънският театър „Екселсиор" се включва днес, в 9:45 часа, със спектакъла „Кики и Бозо" за деца на възраст от 8 до 14 години. В залата има осигурен симултанен превод.
За най-малките зрители Държавен куклен театър - Варна ще представи „Малки вълшебници" по мотиви от произведения на Джани Родари. Приказната история за странния чичко, който не може да се усмихва, ще започне в 11:00 часа.
В същия час, на площада пред Драматичния театър, фондация „ЖАР театър-изкуство-култура" ще представи информация за възможностите, които дава европейската младежка програма „Еразъм+" за правене на изкуство. Младите хора от Търговище ще могат да се срещнат на живо и да почерпят лични впечатления от международна група доброволци от Франция, Испания, Северна Ирландия, Португалия. Събитието ще включва фотоизложба и ще бъде съпроводено от артистична акция с участието на чуждестранни и български артисти.
В ранния следобед актьорите от Драматично-куклен театър Плевен ще разкрият пред публика тайната на летящите чехли и вълшебната тояжка. Постановката „Малкият Мук" е с начален час 16:00.
Вълшебната завеса ще се вдигне още веднъж, в 17:30 часа, когато започва дискусия с участието на театроведи и педагози, на тема „Театърът за деца и младежи - преодоляване на съществуващите граници".