Младежи приканват за гласуване на евровота с клип
Младежи приканват за гласуване на евровота с клип / Пресцентър ОИЦ-Търговище

В снимачна площадка за ден се превърна офисът на Областния информационен център в Търговище. Поводът беше заснемане на видоклип, който цели да мотивиране повече младежите да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент на 25 май тази година.
В ролите се превъплътиха 20 млади хора от петте общини на Търговищка област, които са посланици на добра воля в кампания за повишаване на гражданската активност и мотивацията на младите хора за участие в изборните процеси. Проектът се финансира по Националната програма за младежки инициативи и кампании, а в Търговище дейностите се реализират от Клуба на нестопанските организации.
Управителят на ОИЦ - Търговище Милчо Тонев посрещна гостите и сподели за политиките на Европа за младите хора. Покани ги да се включат и в организирания от мрежата от 28 информационния центъра национален конкурс за младежки проект под мотото „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти", по който се приемат проектни предложения до 26 май 2014 г.
Младите „посланици" изработиха в ОИЦ специални пана с аргументи и послания в полза на гласуването, включени във видеото. С тях те смятат да изпълнят една от основната си задача - да преодолеят негативизма и нежеланието за гласуване на своите връстници. Рекламният клип ще се разпространява по електронните медии и основно в Интернет и социалните мрежи, каза ръководителят на проекта Златка Иванова.