Министър Найденов: Военните имоти в Шумен трябва да се продадат
Министър Найденов: Военните имоти в Шумен трябва да се продадат / netinfo

"Най-добре е военните имоти в Шумен да бъдат продадени", заяви министърът на отбраната Ангел Найденов по време на посещение в града. По думите му достатъчно военни имоти, чиито общ брой в Шумен е 23, са предоставени на различни държавни ведомства, включително и на общината. "Имаме определени задачи, свързани със собствени приходи. Трябва да намерим баланс между очакванията на общините и тези на министерството", заяви министър Найденов.

Той съобщи още, че близо 150 души от Шумен ще се включат в курсове за начална военна подготовка, която стартира от юли месец в периода до септември. Тя изцяло ще бъде за сметка на Министерството на отбраната и е стъпка към придобиване на специална военна подготовка, която ще даде възможност на всеки от завършилите да кандидатства за служба в резерва на българската армия.

"Аз лично съм удовлетворен от разговорите, които проведохме с представители на военнопатриотичните съюзи и студенти, заявили желание да се включат в курсовете за начална военна подготовка, които стартират във Висшите учебни заведения", сподели впечатленията си министърът на отбраната.

На срещата министър Ангел Найденов представи за първи път и решението на правителството, с което е бил одобрен законопроекта за допълнение и изменение на Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.