Желаещите се включиха в демонстрация на техника
Желаещите се включиха в демонстрация на техника / dariknews.bg
Не техническата обезпеченост, а липсата на кадри е най-големият проблем пред структурите на пожарната в Шуменско. Това каза шефът на огнеборците в областта комисар Иван Иванов.

Преди години на конкурс за едно работно място имаше по минимум 15-20 човека, а сега са около 3, максимум 4 души за едно място. И в течение на конкурса се и отказват, посочи той.

Той добави, че машините на пожарната са нови и гаранционни и с тях няма проблеми. Въпросът е да се намерят средства и за след гаранционното обслужване, каза Иванов. Той допълни, че няма проблеми и с облеклото и защитното оборудване.

Днес в Шумен с водосвет бе отбелязан професионалният празник на пожарникарите, а всички желаещи имаха възможност да участват в демонстрация на техниката на огнеборците.

Желаещите се включиха в демонстрация на техника
dariknews.bg


Приоритетните задачи, които стоят пред ГДПБЗН-МВР и в частност пред РДПБЗН-Шумен към настоящия момент са доразвиване и обучение на доброволни формирования, както и качествена превенция и обучение на населението с цел защита от природни бедствия. В тази връзка на територията на област Шумен в процес на изграждане е един от шестте областни учебни центъра за обучение на населението за действия при природни бедствия.

За проявен героизъм, изключителен професионализъм при извършване на рискови аварийно - спасителни дейности за отстраняване последиците от възникналия тежък инцидент на 10 декември 2016 г. на гарата в село Хитрино, област Шумен са наградени 126 служители на РДПБЗН-Шумен от министъра на вътрешните работи.

За проявен героизъм, при изпълнение на служебните си задължения при отработването на тежко произшествие в района на село Хитрино, обл. Шумен с комплексна награда на Националния конкурс "Пожарникар на годината - 2016" са наградени 166 служители на РДПБЗН-Шумен от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

dariknews.bg
Деян Герговски


За съществен принос при изпълнение на конкретна професионална задача от служители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен, взели активно участие при ликвидиране на последствия от възникнал инцидент на 10.12.2016 г., експлозия и пожар на ж.п. гара с. Хитрино, област Шумен, като вследствие на дерайлиралата влакова композиция и последвалия взрив на цистерните с опасни вещества са разрушени много къщи и административни сгради, с  изключително катастрофални и мащабни последици  за местното население са наградени 5 служители на РДПБЗН-Шумен от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
За постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения е награден 1 служител на РДПБЗН-Шумен от министъра на вътрешните работи.
 

Демонстрация на пожарникарска техника

Публикувахте от Деян Герговски в 13 септември 2017 г.

За съществен принос и проявен висок професионализъм при изпълнение на конкретна професионална задача и по повод професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР – 14 септември са наградени 27 служители на РДПБЗН – Шумен от директора на РДПБЗН – Шумен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.