Младите искат възможност за развитие
Младите искат възможност за развитие / dariknews.bg
20% от младите хора в България нито учат, нито работят, това показват данни на УНИЦЕФ. През 2016 г. в област Шумен икономически неактивните лица на възраст 15 – 64 навършени години са 29.7 хил.
 

Захари Захариев е собственик на производствено предприятие. В неговата фирма работят близо 500 души. Младежите сред тях обаче са малка част.

Работа
dariknews.bg

При голямата част от младите хора очаквания са по-високи, отколкото са реалните им възможности, казва той и посочва, че заплатата е обвързана с квалификацията и образованието.

Така в сферата на доставките и продажбите заплатата започва от над 1000 лв., докато в производството стартира от около 600-700 лв. Захариев посочва, че се дава възможност за растеж с доказване на способности.

Шуменско: 25% от трудоспособните нито работят, нито търсят работа

За съжаление има хора, които независимо от това, че има даваш възможност те да се развият и да се обучат, те просто спират да идват на работа – без аргументация, казва Захариев.

Десислава Банушева учи, работи и се грижи за двете си деца.Тя е категорична - Младите ги мързи.

Работа
dariknews.bg

Бизнесът в Шумен има нужда от кадри

Всички искаме парите ни да падат отнякъде. По цял ден заведенията са пълни с млади хора и чакат нещо наготово, не им се работи, заявя тя. Според Десислава условията, които се предлагат за работа в Шумен, са добри за стандартите на държавата.

Веси Събева е завършила висшето си образование миналата година и оттогава тя търси работа. По думите й заплатата, която трябва да по получава един млад човек, е около 600 лв. Но не тя е водеща.

Работа
dariknews.bg

Шуменско на 9-то място в страната със средна работна заплата от 831 лв.

Задължително трябва да предлага развитие. Да се развивам в работата, заплатата да се повишава. Ако това не е възможно, то да има някакви бонуси. Един млад човек трябва да започна работа, в която да се развива, смята момичето.
Според нея младежите не са мързеливи, а това, което ги демотивира, са ниските позиции и заплати.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.