Йордан Минчев издаде “Булгаревник”
Йордан Минчев издаде “Булгаревник” / netinfo
Излезе от печат първата част на поредицата „Булгаревник” или Мърморещото недоволство на един народ, чийто автор е Йордан Минчев. По вестникарските павилиони книгата ще се разпространява заедно с вестник „Шоу.

“Булгаревник” представлява сатирична ретроспекция на времето, в което живеем, изградена е върху статии публикувани в търговищкия вестник „Знаме”, познати на читателите като „Данковото кафене” . Героите са обикновени хора, с различни професии и достатъчно време за да анализират, тълкуват и критикуват всичко, което се случва около тях. Често те са убийствено иронични и безпощадно точни. През техния поглед значими събитията, които се разиграват у нас, изглеждат като евтини водевили, а евтините водевили като преломна граница в историята на страната. Те са своеобразен барометър на времето в което живеем и носят черти типични за нашия съвременник по време на прехода.

Това е втората книга на Йордан Минчев след „Всичко по един лев”.

Авторът работи в Регионалния музей в Търговище и е кореспондент на в. “Форум”. Публикувал е във всички местни вестници, а преди години за кратко издаваше и свой – “Паралел 43”. За настоящата си книга споделя, че написването и му е доставило голямо удоволствие и че ще се радва, ако читателите се забавляват искрено заедно с героите му.